Samen bouwen aan kinderbibliotheken in Okorase en Adenta in Ghana

Het is de passie van Lion Wia Huisman-Smeenk (LC Slochteren-Skiramere en 2016-2017 L&S-coördinator voor district 110BN) om (voor)lezen te stimuleren. Motto: (voor)lezen=groeien!, ook voor kinderen in derdewereldlanden. Wia werkt als vrijwilliger voor Biblionef Nederland en zette samen met hun in Ghana (2011, 2014 en 2016) en Kenia (2012) kinderbibliotheken op, daarbij o.a. gesteund door LC Slochteren-Skiramere en vanaf 2017 ook Lions Clubs International Foundation (LCIF). LCIF heeft in mei 2017 een gift van US$ 30.000 toegekend. Plaatselijke leerkrachten krijgen advies over boekpresentatie en  (voor)leesbevordering.

Wia Huisman-Smeenk over het Ghanese project:

"De door ons al in 2011 gestarte bibliotheek in het Ghanese dorp Okorase is hoognodig aan uitbreiding toe. Zowel de ruimte als de collectie is ontoereikend voor het grote aantal kinderen dat er dagelijks komt lezen en spelen.  Daarom zetten we samen met Biblionef Nederland en Biblionef Ghana een aantal nieuwe kinderbibliotheken op.

Met diverse acties is er de afgelopen jaren steeds geld ingezameld voor onder andere  boeken, taalspelletjes en boekenkasten. Ook voor dit nieuwste project is geld nodig, ondanks de al genoemde bijdragen van LC Slochteren-Skiramere en LCIF. Sponsors zijn dan ook van harte welkom!"

13 november 2017: een nieuw bericht van Wia Huisman-Smeenk, geplaatst op de Facebook pagina Vrienden Lions NL.

"Wat is het leuk en leerzaam om als Lion van Lionsclub Slochteren Skiramere samen te werken met twee geweldige Lions Francis Jarvish Tachi en Daniël Asafra Tibu van Accra Diamond Lionsclub aan ons LCIF project in Ghana.
Voor meer informatie kunt u DEZE LINK volgen."

U kunt uw bijdrage storten op:

Rekening nummer: IBAN NL13INGB0000258485
T.n.v. Stichting Biblionef Nederland
Onder vermelding van: Bibliotheek Okorase

Voor verdere informatie over dit project verwijzen wij u graag naar de betreffende Facebook pagina en naar het eind juli 2017 door Wia begonnen blog over het LCIF project in Ghana.